zijkant6

Dominike Karantzounis

dominike

    
o   Internationale dans

Hij is op negentienjarige leeftijd afgestudeerd aan de academie voor Folklore Dans en Choreografie in Boekarest. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in traditionele Ierse dans, waarna hij zich meerdere keren heeft gekwalificeerd en heeft deelgenomen aan de wereldkampioenschappen Ierse dans. Dominike is repetitor/ artistieke leiding van Mali Igraci Amsterdam, Ziplamak Eindhoven en Internationaal Dansensemle Paloina Amsterdam.
Dominike geeft op dinsdagavond internationale dans aan de beginners groep en de gevorderde groep.

Email: dominike@orodans.nl

 

Mariëtte van Gelder

mariette

  
o    Internationaal
o    Israëlisch

Mariëtte ging van jongs af aan dansend door het leven : van het dorps balletklasje door naar stadsballet en daarna een vervolg naar dansopleiding aan Conservatorium in Tilburg. Professionele danseres bij Folkloristisch Danstheater in Amsterdam
Ze heeft aan de wieg gestaan bij het ontstaan van de Bulgaarse Dansgroep “Praznik” opgericht door Jaap Leegwater. Zo ook bij dansgroep “ Hupsakee “ heeft ze mogen genieten van o.a. Festivalreizen naar Folkmoot in Amerika en met Tineke en Maurits van Geel naar Armenië toe, hele mooie ervaringen .

Het lesgeven was inmiddels al lang op haar pad gekomen alsmede medewerking aan 2 Mix-programma’s , ze is gevraagd voor Doe Dans , Ommen festival en heeft vele gast workshops in den lande gegeven en ook in Engeland .

Het Israëlisch heeft een speciaal plekje , hiervoor vele dancecamps gevolgd zoals bij Machol Europe (Engeland ) , België en Frankrijk.
Haar levensmotto: dansen is ontspanning voor lichaam en geest

Email: mariette@orodans.nl


 

Claudy van der Werff
Claudy
o    MBVO 55+

Claudy geeft sinds 1999 dansen aan ouderen en zij heeft diverse Mbvo-groepen in Haarlem en omstreken. In 2004 behaalde zij ook de bevoegdheid om les in Antilliaanse folkloredans te geven.
In 2016 is zij een 55+groep voor ORO gestart op de maandagmorgen: een gezellige groep om de week mee te beginnen. Haar motto is:
‘waarom lopen als je kunt dansen?’ 

Email: claudy@orodans.nl


 

 Floortje Doeksen Floortje    

o    Internationaal

Floortje Doeksen (1989) begon op haar 15e met werelddans dankzij de lessen van Wijnand Karel aan MBO Dans Haarlem. Ze rondde haar opleiding in 2009 af in de specialisatierichting werelddans-moderne dans en liep stages bij Zajednica, ORO en de Folkdammers.

Van 2009 tot 2013 zette ze haar dansstudie voort aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, waar ze in de richting Choreografie afstudeerde. In de jaren daarna begon zij met lesgeven aan verschillende volksdansgroepen. Op dit moment geeft ze wekelijkse lessen internationaal bij Oud Poelgeest Leiden, AVC-Terpsichoré Amsterdam, De Stut in Heemskerk, Igram in Castricum en nu ook bij ORO!

Ze leidt bals en instuiven en heeft haar eerste stukjes folklorechoreografie gemaakt voor Paloina Amsterdam en Phoenix Apeldoorn. Daarnaast is ze actief als danseres bij het Internationaal Dansemble Paloina in Amsterdam.

Email: floortje@orodans.nl


 

Lilian van Bilderbeek  
o    Country Line  
   
Email: lilian@orodans.nl

 

 

contact     bestuur     danslocaties